Missing Maps Mapathon bij RVO Utrecht: iedereen kan meedoen!

______________________________________________________________________

Missing Maps Mapathon RVO Utrecht, Rode Kruis en GeoGilde
RVO: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Datum: Dinsdag 28 november 2017
Plaats: Croeselaan 15, 3521 BJ Utrecht
Aanvang: 17.00 uur (einde ca. 21.00 uur)
Kaart:  >>klik hier<<


Wil jij digitaal je hulp bijdragen, heb jij affiniteit met geografie, aardwetenschappen of satellietbeelden en/of humanitaire hulpverlening en ben je in het bezit van een eigen laptop? Dan kan jij je steentje bijdragen aan noodhulp en humanitaire hulp tijdens de Missing Maps Mapathon op 28 november 2017 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Utrecht.

En aan de inwendige mens wordt gedacht: Je krijgt van ons een pizza!

Missing Maps Mapathon: iedereen kan meedoen!
Een Missing Maps Mapathon is het met een groep vrijwilligers bijwerken van OpenStreet Map op plekken in de wereld die van groot belang zijn voor het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen. Helaas zijn de beschikbare kaarten in die regio’s vaak niet up-to-date en is het moeilijk vertrouwen op de beschikbare data. Doordat er op basis van satellietbeelden digitale kaarten worden gemaakt, kunnen deze organisaties daar hun werk beter doen! Denk bijvoorbeeld aan vaccinatieprogramma’s, die op deze wijze een veel betere dekkingsgraad halen en zo effectiever zijn, maar ook aan noodsituaties: waar zet je direct na een natuurramp het meest effectief je hulpverleners in? Zonder kaart weet niemand waar hij of zij moet beginnen.
De groep vrijwilligers gaat een avond achter de computer, en gaan onder begeleiding van ervaren mappers aan de slag. En het mooie is dat dit niet eenmalig is: eenmaal de techniek geleerd, kan je dit in je eigen tijd gewoon verder blijven doen.

Programma
Op deze avond krijgen we een introductie van Maarten van der Veen van het Rode Kruis en helpen vrijwilligers van het Humanitarian OpenStreet Map Team je op weg.
Na een korte uitleg over het editen / tekenen in OpenStreet Map gaan we daadwerkelijk aan de slag! Aan de hand van actuele satellietbeelden breng je een regio in kaart.
Je hoeft geen ervaring te hebben, die ga je opdoen! Neem je laptop mee, je kunt rekenen op een enthousiaste ontvangst! Hoe meer mensen er aan deelnemen, hoe groter het gebied is dat we in kaart kunnen brengen.
Het gebied wordt bepaald door het Rode Kruis.
Kijk ter info op: https://www.510.global/missing-maps/
En van te voren een OpenStreet Map account aanmaken is wel handig. Dit kun je doen via: https://www.openstreetmap.org/user/new
Vervolgens wil het Rode Kruis met lokale teams de informatie op de kaart gaan aanvullen en verbeteren. Als straten en gebouwen zijn ingetekend, kunnen lokale vrijwilligers aangeven of een gebouw een woning, een school, een artsenpost of een andere functie heeft. Op deze wijze wordt de kaart gevuld met informatie.
Meer info is te vinden op http://www.missingmaps.org/ of in de YouTube video op https://youtu.be/wEEnOqmVfqM

Aanmelding
Kom ook en doe mee! Graag aanmelden via wim.looijen@rvo.nl zodat we weten hoeveel pizza’s we moeten bestellen… 🙂

                     

______________________________________________________________________

Comments are closed.