Lustrum: GeoGilde viert haar 5 jarig bestaan!

5 jaar GeoGilde, ons eerste lustrum.
 
P1030692Op zaterdag 27 juni 2015 kwamen de GeoGilde leden al dan niet met aanhang en kinderen bijeen voor het vieren van het eerste lustrum in het Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Oostvaardersplassen te Lelystad. Onder het genot van een kopje koffie of thee werd de lustrum taart aangesneden en werden plannen gesmeed hoe de expeditie in de Oostvaardersplassen aangepakt zou worden. Onder leiding van de jeugd gingen we als één groep het veld in, op zoek naar die ene zeldzame vogel, of misschien tóch een olifant; want ja, we troffen wel hele grote mesthopen aan! Sommige leden moesten echt wel online blijven en zich laten leiden door een of andere mapping applicatie….

 

P1030708In een veld vol staketsels van dood wilgenhout ontdekten we herten, ganzen, lepelaars, zilverreigers en een enkeling heeft zelfs een vos gezien. Op de terugweg kwamen we een kudde Konik paarden tegen, een indrukwekkend gezicht.

 

Na deze prachtige wandeling werd in het Bezoekerscentrum een borrel met bbq aangeboden. Onze oprichters Randy Benjamins, Co Drost, Collin Kleiboer en Erik Oreel werden door voorzitter Brian Kirwan naar voren gehaald en hartelijk bedankt voor hun initiatief om het GeoGilde in 2010 op te richten. Vervolgens stelde Brian voor te toasten op de continuïteit en de volgende 5 jaar van het GeoGilde.

 

P1030721Begonnen met een overheerlijk stuk lustrumtaart werd deze gezellige happening afgesloten met als dessert een keuze uit mojito – of chocoladetaart, allen van top kwaliteit en net als de lustrumtaart home-made door… Kristel,  de vrouw van voorzitter Brian!

 

 

P1030733

 

Comments are closed.