Geosector regio Amersfoort bundelt krachten

Amersfoort – Geo-informatiebedrijven en organisaties uit Amersfoort en omgeving bundelen sinds kort hun krachten om Amersfoort op de kaart te krijgen als centrum van geo-dienstverlening en –kennis. Samen met partijen als Hogeschool Utrecht, gemeente Amersfoort en TFI zetten zij de komende tijd in op investering in geo-onderwijs, profilering van de branche binnen en buiten de eigen regio en het leggen van verbindingen met projecten uit andere sectoren, zoals zorg en water. Hiervoor is een aantal projecten gestart. Gemeente Amersfoort stelt bovendien haar geo-data beschikbaar ten behoeve van een aantal pilots.

Deelnemende organisaties zijn: Arcadis, DHV, Gemeente Amersfoort, GeoBusiness/IIP-Geo, GeoGilde, Geonovum, GeoVox Consultancy, Grontmij, Hogeschool Utrecht, HydroLogic, Informatie Huis Water, NEO BV., Rijksdienst Cultureel Erfgoed, Taskforce Innovatie Regio Utrecht, Twynstra Gudde, Vicrea Solutions en Het Waterschaps huis. Op 6 oktober jl. troffen deze partijen elkaar voor een tweede ‘Ronde Tafel Geo Amersfoort’ bij gastheer DHV. De bijeenkomst was de voortzetting van een eerste kennismaking tussen de partijen, een half jaar geleden. Tijdens de tweede Ronde Tafel werd stilgestaan bij hoe de clustering van de Geosector Amersfoort er na een half jaar voor staat. Ook benoemden partijen wat deze sector met elkaar in handen heeft. Uitgewerkte thema’s werden gepresenteerd en men bekende kleur door met vouchers en menskracht in te zetten op deze thema’s als werkkapitaal voor het aankomende half jaar. Inspirerend, uitdagend, kritisch en een stap verder in de focus om samen te werken.

Wilt u aanhaken bij één van deze projecten en bent u gevestigd in de regio Amersfoort? Neemt u dan contact op met Willemieke Molenaar van TFI, willemieke.molenaar@taskforceinnovatie.nl, tel. 030 – 2363 459.

Comments are closed.