GeoFort ontvangt eenmalige bijdrage van de BankGiro Loterij

Herwijnen, 7 februari 2012GeoFort heeft van de BankGiro Loterij een eenmalige bijdrage ontvangen €600.000 voor de realisatie van een nieuw entreegebouw.

GeoFort is heel blij met deze bijdrage waardoor het prachtige monumentale fort een vernieuwende functie kan krijgen. GeoFort gaat namelijk vanaf mei 2012 open als themapark waarbij cartografie en navigeren centraal staan. Het heuvelachtig terrein daagt zowel jonge als ook volwassen speurders uit om met moderne navigatietechnieken en digitale kaarten een verrassende zoektocht te beginnen.

Entreegebouw
Het nieuw te bouwen entreegebouw voor bezoekers van de GeoExperience wordt weggewerkt in een hoge graswal op het forteiland en zal vanaf de buitenkant nauwelijks zichtbaar zijn. Door de publieksvoorzieningen in deze nieuwbouw te plaatsen wordt het monumentale karakter van de kazerne niet aangetast en ervaart de bezoeker het Rijksmonument in al zijn authenticiteit.

Willemijn Simon van Leewen en Bart Bennis, directeuren GeoFort “GeoFort heeft als missie een breed publiek op een boeiende wijze laten ervaren hoe interessant en relevant de geowereld is en het rijksmonument Fort bij de Nieuwe Steeg behouden voor de toekomst. Met deze bijdrage van de BankGiro Loterij maken we weer een enorme sprong voorwaarts in de daadwerkelijke realisatie van GeoFort.”

BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de oudste goededoelenloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2011 ruim 64 miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland.

Meer informatie: www.geofort.nl en www.bankgiroloterij.nl

Comments are closed.